onsdag 1 maj 2013

1 maj 2013

Nu är våren här, så vi passade på att lyfta ut husvagnen!
Original har SAABO ljusgula väggar med brun "spräckelfärg" ovan på detta. Vi fick fundera länge på hur vi skulle lösa detta utan att råka förstöra det jobb som var gjort på väggarna sedan tidigare.
Pierre experimenterade med olika knep på en yta som inte berör husvagnen. Först satte han fyra stålpinnar på en borrmaskin och doppade topparna i färgen, men nej det blev inte så bra. Sen satte han dit strån från en kvast och testa samma sak, men nej det blev inte bra. Sen doppade han träkvistar och testa för hand, även detta blev inte så bra. Sista han testade på borrmaskinen var att ta säckaband (som sitter runt höbalar), nu började resultatet likna något men inte riktigt så bra. Han strunta i borrmaskinen och använde säckabandet för hand OCH resultatet blev som förväntat.

..men först grilla vi för att fundera på om vi vågade chansa att göra spräckelfärgen... :P


Vi var mycket rädda att förstöra väggarna, men vi vill ju som tidigare sagt göra den så original som vi bara kan och Pierre satte igång att skvätta färgen med hjälp av säckabandet och vi ångrar absolut inte att vi gick in för det :)Och såhär såg Pierres högerhand ut efter 1½ timme :P


I veckan ska undersidan av huset spacklas och målas så vi kan montera tillbaka huset på chassit. Förhoppningsvis kommer även golvmattan läggas in så att möblerna kan sättas in efter hand.

Ser framemot när husvagnen är klar och kanske vågar man hoppas på att den blir färdig i sommar :)

Therése & Pierre
----------------------------------------------------------------------------------------------