söndag 3 mars 2013

3 Mars 2013

Idag har vi fått gjort en hel del!

På morgonen åkte vi till Hornbach och köpte två stycken 7mm plywood skivor i mått 560x1800mm, dessa ska vara till soffan/dubbelsängen och så köpte vi vit hammarlack som vi tänker använda på delar av chassit. Efter Hornbach åkte vi till varmförrådet och lämnade av detta.

Nu när vädret varit så fint idag åkte vi till Skånecamp i Svedala och prata takluckor, verkar vara väldigt svårt att få tag i en sådan simpel taklucka som originalet och måtten är väldigt ovanliga. Innan vi köper ny, ska vi först ta en tur till husvagnsskroten i Sjöbo och kolla läget.

Efter besöket på Skånecamp blev vi så sugna på att fortsätta arbetet på självaste huset, så jag har förberett inför kommande helg då vi ska fixa det fuktskadade hålet till takluckan.
Jag högg bort cirka tio centimeter av det innersta lagret plast och ryckte bort den gamla pappisoleringen. Tanken är att bygga upp det på nytt med polyuretanskivor och glasfiberväv, så jag tog bort den gamla isoleringen en bit in mellan plasterna också för att kunna fösa in en bit av de nya skivorna.

 

 
Samtidigt som jag fixade med detta krängde Pierre av däcken från fälgarna som ska slipas ner och målas på nytt. Dessutom ska däcken bytas (Däck 5.00x8, Trelleborg T523 LI 10 PR) pga torrsprickor.


Under veckan ska vi försöka hitta en firma som kan limma eller nita nya bromsband på befintliga backar, fortsätta på inredningen med målning, sågning m.m. och måla resterande chassidelar. Detta så vi kan återuppta renoveringen av huset på nytt :)Underbar helg när man känner att man varit effektiv ända ut i fingerspetsarna! ;)

// Therése & Pierre
----------------------------------------------------------------------------------------------