söndag 8 juli 2012

Äntligen har vi påbörjat renoveringen av våran SAABO husvagn

Med bara några finjusteringar kvar att utföra på våra Crescent Compakt, Crescent 1279 "Stockholmaren" & Baghee bestämde vi oss efter tre veckors längtan att slutligen börja renovera SAABOn.

Såhär har den stått i tre veckors tid:

Det första problemet vi stötte på var höjden på porten som den skulle in genom. Vi bestämde oss för att avmontera chassit då det ändå ska in på sandblästring inom snar framtid.

Vi drog in husvagnen på innergården med hjälp av en "säckakärra" till styrning eftersom den inte har något stödhjul. (Alla ideér är bra förutom de dåliga) :-) Väl på plats satte vi upp den på pallbockar för att påbörja demonteringen.

När vi satt den på pallbockarna, tagit av hjulen och inspekterat kom vi fram till att det lättaste och bästa sättet var att dela chassit i två delar. Vi delade den vid infästningen av bakaxeln.


Nu när det bara var huset kvar fick vi fundera ut en lösning till hur vi skulle flytta den de metrarna som behövdes för att den skulle komma in i verkstaden. Vi bestämde oss för att lägga ett par plywood skivor upp till verkstaden samt lägga en presenning under huset. Väl när huset var nedlyft, drog Therése i presenningen längst fram för att styra, medans jag och min släkting puttade baktill. I verkstaden la vi ett par plankor på golvet så att den skulle stå stabilt under renoveringen.


Efter några vikingalyft var vår SAABO äntligen på plats i verkstaden!
Fortsättning följer....
----------------------------------------------------------------------------------------------