lördag 21 juli 2012

Ultimat teamwork!

Efter renoveringen har stått nästintill still i en 10 dagars period fick vi ordentligt med kli i fingrarna!

Vi har nu inhandlat allt som behövs inom en snar framtid så som bultar, plåt, ployester m.m. Idag kom jag igång med arbetet på självaste huset, medan Pierre fortsatte arbetet på chassit.


Här ser man Pierre slipar rent chassit från den gamla lacken ända ner till stålrent. Från början var det tänkt att vi skulle lämna in det på blästring och lackering, men chassi balkarna var i så pass dåligt skick så vi ersatte dem med nya (se tidigare inlägg). Nu ska vi slipa rent, på med rostskyddspreimer och sen lackar vi själva med vit slät hammarlack.


Pierre ersatte även den gamla tunna plåten som enbart var fastsvetsad på plats med en ca 5mm galvad plåt.  Han borrade igenom plåten och balkarna med en 12mm borr, sen skaffade han ämnesrör och borrade upp det undre hålet i 20mm och förde upp ämnesröret som skruvades fast med 10cm lång M12 bult med låsmutter. Plåten ska även svetsas för optimal hållbarhet.

Samtidigt i verkstaden påbörjade jag spacklingsarbetet på riktigt. Har varit nervös för att göra fel, men som det heter "blir det fel gör om, gör rätt".

Först spackla jag igen alla uppborrade hål med vanligt glasfiberspackel.

Sen klippte jag till glasfiberväven till en mer lätthanterlig storlek och klippte till en kartong som jag använde vid blötläggningen av glasfiberväven. Tänk på att ha många skumgummi rullar till er roller för det härdar fort, samt ha aceton till hands både till rengöring av väggen innan uppsättning & till rengöringen av verktygen efteråt.

Blötte först väggen med polyester (&härdare), sedan rullade jag på polyestern på väven innan jag satt upp den och väll uppe rullade jag på ytterligare polyester för bäst resultat.

Blev mycket nöjd med resultatet för att vara helt nybörjare inom spackling :-)Så dagens tips, var inte rädd för att testa på något nytt, annars lär man sig aldrig. Det visade sig vara väldigt roligt att sätta upp glasfiberväv och spackla. 

Hoppas att inlägget har varit informativt & trevlig kväll allesammans.
// Therése
----------------------------------------------------------------------------------------------