onsdag 11 juli 2012

11 Juli 2012

Idag åkte vi ut och fortsatte lite på renoveringen av våran SAABO !

Vi har nu inhandlat diverse skyddsutrustning på Biltema (å härliga Biltema) så som skyddsmasker, handskar och "rånarluva" då det är bra med ordentligt skydd när man ska handskas med glasfiber. Vi handlade även polyuretanskiva 10mm för att ersätta den gamla isoleringen med.

Tillbaka till vad vi renoverat :) Först och främst upptäckte jag att chassit var i ganska dåligt skick så vi införskaffa oss två nya balkar i fyrkants profil 60x40x2 mm. Jag använde mig utav den gamla ramen som mall för de nya och svetsade fast armeringsjärn för att låsa fast balkarna i rätt läge.


Samtidigt i verkstaden utförde min sambo Therése renovering av huset. Hon skar ut den gamla skadade isoleringen och ersatte denna med polyuretanskivor. Tanken är att det ska i polyuretanskivor för att sedan fästa glasfiberväv med gelcoatspackel, slipa ner, lägga på glasfiberspackel, slipa ner, finspackla, slipa ner för att sedan fästa tunnare våtrumstapet.

Här är en mycket nöjd Therése & resultatet av vad hon gjorde :)Här kommer lite bilder på vilken fint jobb som den tidigare ägaren la ner på isoleringsarbetet:

FÖRE:


EFTER:


Trevlig kväll allesammans och fortsättning följer....
----------------------------------------------------------------------------------------------